Fa dies es va fer públic a la premsa la situació crítica que sofreix una família amb tres menors afectada per aquesta estafa teixida des de les altes esferes i venuda a la societat com a crisi econòmica. La família es troba en procés de desnonament a conseqüència de que la mare, treballadora de la tomata de penjar, s’ha quedat sense feina mentre que el pare, venedor ambulant, fa tot el possible per a ajuntar els diners necessaris per a fer front a les despeses de la seua família. Però la situació d’aquesta família no és aïllada al nostre poble ja que avui s’ha fet públic que dues famílies més a la nostra localitat es troben en la mateixa situació.
La difícil situació econòmica afecta cada vegada a més famílies, persones treballadores que han quedat fora del mercat laboral i que, una vegada esgotat el subsidi, no poden fer front a les despeses familiars. La situació del mercat de treball impedeix que aquestes persones tornen a treballar i les reformes laborals tampoc ajuden a que la situació millore. La llei sobre la moratòria aprovada pel PP, per la seua banda, tampoc done resposta a estes situacions ja que els supòsits que recull fan pràcticament impossible la seua aplicació per el que, una vegada més, veurem com una família es quede sense la seua casa hipotecada pels mateixos bancs que han rebut milions d’euros de rescat de l’estat espanyol. A això li hem de sumar la negació per part de govern a la proposta de la dació en pagament de la vivenda.
Manel Salvador, regidor de BLOC-Compromís a Alcalà de Xivert, ha manifestat la seua indignació amb la situació crítica dels desnonaments i ha declarat que considera “inacceptable quedar impassible davant aquesta injustícia. Els bancs han rebut molts diners procedents dels impostos de la ciutadania i estos deurien de repercutir en el benestar de la població i no en que cada dia hi hagen més famílies al carrer”. A més a valorat que la situació a Alcalà “resulta molt trista ja que en els pobles menuts tot el veïnat es coneix i conviu amb el drama d’estes famílies”.
Des del grup Compromís hem denunciat en diverses ocasions la injustícia que suposa el rescat bancari i demanem dia rere dia que es rescaten persones i no bancs privats. Des del col·lectiu local hem començat a emprendre les mesures oportunes per a demanar una resposta immediata per a estes famílies.