MartaEL FUTUR DE LA NOSTRA TERRA

La política ho és tot. Decidir comprar el pa al forn o al supermercat; participar d’associacions o quedarse a casa; separar les deixalles o posarho tot al mateix forat; deixar erm el camp o cultivarlo; comprar al comerç del poble o anar a la ciutat… Tot és política ja que la política es base en les relacions entre les persones i l’ésser humà estem en constant relació.

Sóc Marta Sorlí, tinc 28 anys i em presento a la candidatura de Compromís per a les Corts Valencianes. Em coneixereu de les danses, de les festes de les fadrines o dels fadrins o de qualsevol altra activitat del poble en la que puga haver participat al llarg de la meua vida. Jo he decidit ser una persona activa i compromesa, he decidit passar de la protesta a la proposta i treballar per millorar la vida de les persones.

Ja fa uns quants anys vaig decidir prendre la paraula per reclamar allò que pensava just, i en Compromís vaig trobar l’espai i la companyia necessària per a emprendre un camí d’esforç i dedicació. El meu poble m’ha vist nàixer i créixer. El col·lectiu de compromís per Alcalà i Alcossebre m’ha ensenyat molt del que sé i m’ha ajudat a que avui puga estar dient que m’he presentat a unes primàries que em permetran poder arribar a ser la veu gaspatxera a les Corts.

Vull arribar allí per a dir que no podem aguantar ni un dia més amb una N340 on ens juguem la vida cada dia, per poder exigir la construcció del nou centre de salut que fa tantes legislatures que prometen i que mai arribe, per reclamar un transport públic de qualitat a la nostra població, per exigir que ens tornen fins l’últim cèntim del que ens han furtat.

El proper 24 de maig ens juguem el present i el futur de la nostra terra. Podrem triar apostar pels drets de tots i totes o pels privilegis de qui cobre dos sous mentre fa plans d’ocupació per a la gent que es trobe al límit. Podrem triar per la valentia de les persones que no s’han callat front a res, que han seguit reclamant les necessitats de la gent a risc de jugarse la seua feina o tindre conseqüències per ferho. Podrem posar a l’urna el vot de la dignitat, el vot per a la nostra gent, la que decideix des de la nostra terra, la que va a peu pel carrer amb la cara ben alta portant com a bandera el seu treball amb sou o sense sou de per mig.

I en este equip estan tots eixos valors, gent valenta que reconeix que ja no té res a perdre. Que saben que qui governe està d’esquena a la societat i a la població, que ho fa pel seu interès i pel de quatre amistats. Que sap que la gent del poble té temor a dir a qui vol votar per les conseqüències que això pot tindre. Persones per a les que callar ja no és una opció, que ja no tenen temor i han posat la seua cara per fer un poble millor. Selene, Manel, Joanma, Maria, Blanca, Rosa, Domingo, Ulises… Persones que volen un poble digne i governat des de baix, des del carrer i amb totes les veus.

Totes i cadascuna d’elles són les persones a les que recolzo des del final de la llista de Compromís per Alcalà i Alcossebre, amb les que treballo dia a dia i confio com a governants. Les mateixes que m’empenten cap a les Corts i m’estiraran per a que seguisca amb els peus al meu poble. Som les persones que volem recuperar el nostre poble, les seues institucions i volem tornarli el poder a la ciutadania.