Es queixen per fer la seua feina, per representar al poble a les institucions. L’alcalde cobra 6000€ al mes i un regidor/a a dedicació parcial 1800€. La seua feina és representar al poble allà on calga i reclamar allò lògic per a casa nostra. Si no els agrada la seua feina que es retiren i deixen a altres persones, com la gent de Compromís, treballar per a millorar la vida dels nostres pobles. Ja han fet prou de mal amb la seua deixadesa, que damunt empamfleten el poble queixant-se per treballar és de vergonya aliena.

 • Taxis al aeropuerto: al propi pamflet reconeixen que la Generalitat sí permet als taxistes treballar a l’aeroport. Quin és el problema exactament, que han tingut que fer els tramits administratius? Doncs és la seua faina i, a més a més, és l’única manera de fer les coses de manera equitativa i no per amiguisme com feia el PP a la generalitat i com continua fent a la diputació: li dono als pobles que “son de los mios”.
 • Bus del aeropuerto: a la web de l’ajuntamente i al propi pamflet també diuen que ja existeix una parada de bus a Alcossebre, de nou quin és el problema? Que tenen que treballar? Que la generalitat estudia els expedients amb criteris objectius i no amb criteris partidistes com fa el PP (també al poble)?
 • Formación turística en Alcossebre: simple i senzillament és mentira, la Generalitat ha acceptat que el Centre de Turisme estiga al CESAL d’Alcossebre i finançarà el materiar tecnològic necessari. Es queixen per haver fet els tràmits administratius necessaris
 • Subvenció al polígon industrial: la propia web de l’ajuntament diu que la van demanar a finals de febrer, han passat 2 mesos. De veres això és un retard o simplement és la necessitat de fer els tràmits LEGALS? Clar, per a un partit que inventaven empreses per a saltar-se tota la legalitat igual és sorprenent que el Govern del Botànic respectem la legalitat i seguim criteris objectius per a tots els pobles estiguen governats per qui siga.

Salida AP7 en Alcalà: Per a matar-los. Marta Sorlí, membre de Compromís per Alcalà i Alcossebre i diputada a Madrid ha segut l’encarregada de presentar totes les iniciatives parlamentaries necessaries per a que l’AP7 siga gratuïtat i per a la construcció d’una connexió nova a Alcalà de Xivert. No tenim constància que l’ajuntament n’haja demanat cap. El que si tenim constància és que Marta Sorlí va presentar  esmenes als pressupostos generals de l’Estat de Mariano Rajoy per a:

 • Per alliberar l’AP7
 • Construir una conexió a Alcalà de Xivert
 • Adequar els punts negres de la N340
 • El bitllet de tren siguera més barat

PP i C’s van votar NO. Posteriorment Marta Sorlí es va encarregar, una vegada passada la moció de censura, de presentar una iniciativa parlamentaria de nou per a que l’AP7 siga gratuïta el 31 de desembre de 2019 i es construisca la connexió a Alcalà, Vinaròs i  Benicassim que va defensar personalment a tribuna. Podeu trobar el video penjat d’este mateix matí. Marta també es va encarregar de consensuar amb tots els partits polítics esta iniciativa parlamentaria ja que nosaltres, Compromís, treballem per al benestar de la gent i no per interessos purament partidistes.  

SAMU: el que ha fet la generalitat és assumir la seua competència amb la contractació d’ambulàncies ja que fins que vam arribar el PP no ho feia. Li tocava als ajuntaments fer-se’n càrrec quan era una competència de la Generalitat. Per què? Possiblement perquè estaven construint circuits de F1 o portant al Papa a València que era d’on podien treure mossegades. O pot ser estaven més preocupats de pagar-li a Florentino la indemnització multimillonaria del Castor, una indemnització de més de 1300 milions d’euros declarada incosntitucional i pagada pel PP d’urgència abans de la moció de censura.

Hem assumit la competència i em racionalitzats els serveis per a que tots els pobles tinguen una ambulància prop. En el nostre cas està a Torreblanca on es pot donar servei a uns quants pobles a la rodona. Per tant li estem estalviant la despesa a l’ajuntament i estem oferint un millor servei racionalitzant els recursos. Por ser per això diuen que no podem construir escoles, perquè estan més acostumats a despilfarrar per a penjar-se medalles encara que això implique tindre deixar als xiquets i xiquetes en barracons.

SANITAT I EDUCACIÓ: ens queda molt, moltíssim per fer. Tenim un finançament injust, els valencians i valencianes som una comunitat autònoma pobra (PIB 12% per baix de la mitjana estatal) però paguem a Madrid com si forem rics. AIxò només passa a la Comunitat Valenciana en tot l’estat. És com si ton pare es quedara tot el teu sou, la llum l’aigua i el lloguer et costara 500€ i només te’n donara 500€. Això passa, la generalitat valenciana envia tots els impostos a Madrid però ens donen molt menys del que necessitem per a pagar la sanitat, l’educació, els serveis socials i totes les competències de la Generalitat. Per a fer-nos una idea, si reberem un finançament just podriem cosntruir 660 centres de salut. En tot el PV en tenim poc més de 200, llavors sí podríem parlar de tindre un centre de salut nou a cada poble (tot i que tampoc seria gestionar de manera eficient).

La llei que regula eixe finançament INJUST i que ens lleva el pa de cada dia dels serveis dels gaspatxers i gaspatxeres, la va aprovar el PSOE i porta caducada des de 2014. Per tant, tots els últims anys de govern de M(punto) Rajoy han mantingut la injusticia. El PP és el responsable que no puguem pagar millors infraestructures. Tot i això, compromís hem aconseguit fer molta feina tant en sanitat com en educació gràcies a que NO HEM ROBAT. Persones honestes governant de manera honesta han aconseguit que els diners arriben molt més lluny.

Centre de salut d’Alcalà: El PP va penjar la pancarta del Centre de Salut d’Alcalà totes les eleccions des de 2007 i mai el van construir. Tampoc mai li l’ha reclamat el sinyó alcalde al govern autonòmic mentre estava el PP. S’ha reformat el centre de salut justament amb el canvi de govern tot i que el PP portava 8 anys prometent-lo. A més està projectat a una zona inundable. A més un centre de salut costa vora 2 milions d’euros. De veres ens fa falta eixa despesa tenint un centre de salut que només cal reformar? Cada vegada que una infraestructura es fa vella n’hem de fer una de nova o call modernitzar la que ja tenim? Al menys és més econòmic i més racional, baix el punt de vista de Compromís, arreglar el centre de salut com faria qualsevol persona si tinguera casa seua vella.

A més el pressupost per a que la reforma del centre de salut d’Alcalà estiguera ja acabada estan pressupostats per part de Conselleria. Però el govern local, de nou amb la seua ineptitud i el seu partidisme, no ha justificat la primera fase de subvenció i per això no s’ha atorgat la segona fasse. Caldria pensar si és que el PP esperava saltar-se tots els controls com feia quan governaven a la Generalitat. Però resulta que ara governa COmpromís i som persones honrades que gestionem els diners de totes i tots de la manera més eficient i racional i, per suposat, garantint la transparència i que vagen a parar a millorar la vida de les persones (i no a les butxaques de quatre panxescontentes).

En quant als serveis sanitaris que falten per a Alcalà i/o Alcossebre per suposat que cal continuar treballant per a aconseguir-los. Només faltaria! Però clar, 20 anys de desfeta del PP i de desmantellament de la sanitat pública costa una miqueta de revertir. Recordem que només fa tres anys que ens feien repagar els medicaments o que van llevar la sanitat universal. El camí era privatitzar tots els serveis i que la gent es curara si tenia diners. Sense anar més lluny, una de les primeres mesures que van prendre el govern del botànic va ser pagar els medicaments a les persones malaltes d’hepatitis C. Al 2015, quan vam arribar al govern, hi havia 15000 persones malaltes d’hepatits C que no rebien cap medicació i això significava morir, el motiu del partit popular per a no curar a eixes persones era que el medicament era massa car. Ahí la gestió del PP, fer negoci amb la salut i garantir una cura  a qui se podia els medicaments pagar.

Retrasos en el pla edificant: Els retards són deguts a que l’ajuntament ha tardat moltíssim a aportar la documentació, el Conseller Marzà fa molt poquets dies va vindre a Alcalà en un acte obert on també estava l’AMPA d’Alcossebre i va respondre directament a les persones presents sobre la situació de l’expedient de l’escola La Mola. S’acaba de subsanar tota la documentació i l’expedient ja estava aprovat. A més, l’ajuntament podria haver avançat la inversió i començar la reforma de l’escola la Mola amb el milió d’euros de romanent, per exemple, ja que té assegurat el cobrament de la despesa. Però prefereix dir que és culpa de la Conselleria per pura estratègia partidista. La Mola començarà les obres quan el propi ajuntament vulga ja Conselleria ja té la feina feta.  

El que sí que sabem gràcies a que nosaltres donem la cara i a que el Conseller Marzà va respondre a les preguntes de la gent del poble fa molts poquets dies és que l’ajuntament no ha demanat quasi cap ajuda en materia cultural i d’esports. De nou el seu partidisme per damunt de les necessitats del poble.

Clar que és viable construir escoles com ho era que els llibres de text siguen gratuïts i ho serà el menjador gratuït. De fet s’han reduït a la meitat els xiquets que estudien en barracons en esta legislatura i s’ha eliminat tot el fibrociment a la província de Castelló. L’únic canvi radicalíssim que hem fet per a fer-ho viable és NO ROBAR i pagar a la gent per treballar. Durant els 20 anys de govern del PP, CIEGSA, l’empresa que van crear per a construir centres escolars, tenia treballadors zombies. És a dir, que pagaven sous a gent que no treballava i amb l’únic mèrit de tindre el carnet del Partit Popular. Per si això no era prou, CIEGSA va servir per a burlar els controls administratius i fer que les escoles valgueren molt més per a poder emportar-se mossegades. Fins i tot en alguns centres Compromís, al accedir a la Conselleria, hem trobat que no havien construït clavegueram i que el pipi i la caca dels xiquets i xiquetes anava directe baix de l’aula. I tot per a emportar-se els diners a mans plenes tot i que això signifique insalubritat per a l’alumnat. Això ha passat, sense anar més lluny, al CEIP Carles Salvador de Castelló.

La Mola, recordem, que va ser inaugurat per PP i construït a través de CIEGSA. També cal recordar que Compromís vam arribar a la generalitat al juny de 2015, si existien tantes mancances al CEIP La Mola per quin motiu no li ho reclamaven a Alberto Fabra? Pot ser perquè estaven més ocupats amb les màquines destructores de papers? O pot ser perquè tenien gent cobrant i sense treballar? O pot ser perquè llavors l’alcalde estava més cómode calladet arreplegant els seus 6000 pavos mensuals i no incordiant al seu partit i ara veu tremolar la cadira.

PATIVEL i via verda: En quant al PATIVEL Compromís també vam donar la cara i va vindre a Alcossebre el Director General Lluís Ferrando per a resoldre tots els dubtes i consensuar tot el possible el pla. Per suposat, com totes les lleis, va estar en període al·legacions i es van acceptar totes aquelles que havia presentat l’Ajuntament i eren raonables. No obstant això, en lloc de dialogar, van preferir posar autobusos per a muntar un sainet a les Corts acabant expulsats per insultar i despullar-se al mig d’un ple. Posteriorment, a més, l’alcalde ha decidit posar una denuncia al TSJ pagada amb els diners de tots els gaspatxers i gaspatxeres per a defensar els interessos propis i de qui ha especulat amb Capicorb.

Capicorb és una de les poques zones que resten per urbanitzar en tota la costa valenciana. És un tresoret mediambiental i una oportunitat per impulsar el turisme de natura que, juntament amb la Serra d’Irta, podria donar alternatives de desestacionalització per al nostre poble. En contra d’això, la proposta del PP es construir i construir, què volen convertir Capicorb en Benidorm? Una zona inundable? En lloc de buscar progrés respectuós amb el nostre entorn volen omplir el nostre poble d’hormigó i ja sabem que passa quan posem hormigó on ha de passar l’aigua.

Ens comprometem, a més, a fer una xerrada informativa i oberta abans de les eleccions locals per a explicar, de nou, el PATIVEL. Compromís som així, front als dubtes explicacions.

Via verda: Només s’han començat a construir alguns projectes pilot per a acabar construïnt una via verda que conecte tota la costa valenciana de nord a sud. Per suposat també passará per Capicorb si Comrpomís lidera el proper govern autonòmic. Nosaltres governem per a totes i tots, per a qui ens ha votat i per a qui no. Governem per a que els nostres pobles tinguen un futur i això passa, també, per deixar de construir com si no estiguerem bé del cap.

A més de totes estes explicacions Compromís hem:

 • Defensat als agricultors gaspatxes al poble, a València, a Madrid i a Europa
 • Recuperat els medicaments gratuïts
 • Posat els llibres gratuïts
 • Baixat taxes universitàries
 • Reduït a la meitat els barracons
 • Treballat per ampliar els horaris de regionals
 • Demanat el bitllet de tren més barat i horaris de rodalia
 • Aconseguit aprovar l’alliberament de l’AP7
 • Reclamat l’eliminació de punts negres a las N340
 • Exigit pla de regeneració de costes estable
 • Informat al govern de les destrosses que ha fet cada temporal
 • Demanat neteja als barrancs i rambles
 • Aprovat la comissió d’investigació del Castor
 • Destapat infinitat de casos de corrupció
 • Desmuntat les empreses-xiringüto amb les que al PP esn furtava

Tot per a Alcalà i Alcossebre i els pobles del Maestrat, indistintament de qui els governa als pobles i a Madrid. Queda més que demostrat que Compromís a nivell local, a nivell autonòmic i a nivell estatal hem defensat els interessos d’Alcalà i Alcossebre de manera honesta, honrada i atenent a TOTES les persones. A més hem donat la cara sempre, inclós quan han intentat partir-nos-la. Ja que defenem una causa justa: tindre un poble on poder viure d’ací a 20 anys. Per tant tant el diumenge com el 26M, si voleu que el nostre poble continue tenint una veu forta i insubornable a totes les intitucions, l’única opció de vot útil és Compromís. Volem un poble millor, volem un poble amb futur.