Fa uns dies, al Facebook, una família d’Alcalà ha començat una campanya particular per denunciar la brutícia que trobem als nostres carrers. Concretament, parla del carrer General Cucala, amb l’agravant que és el carrer d’entrada al poble per a les persones que ens visiten des d’Alcossebre. Orines de gos, herbes entre els adoquins, contenidors no massa discrets, plantes decadents a les jardineres…

Però el tema no és exclusiu d’este punt de la localitat, i la queixa no és exclusiva  d’esta família en concret. Als carrers menys transitats és estrany no trobar caques de gos, no diguem si ens movem una mica cap a la perifèria, i tots i totes hem escoltat queixes per olors dels contenidors, només per posar alguns exemples.

 

I, si parlem d’Alcossebre, el tema no millora. Hi ha moltes zones on les persones agranadores no passen gairebè mai. I la imatge dels contenidors a l’estiu, quan la població es multiplica, és nefasta per al turisme, cosa que hem denunciat des de Compromís en incomptables ocasions.

Per tant, crec que és encertat el títol de l’article, se’ns menja la merda. Cal solucionar este problema: les persones que vivim a Alcalà i Alcossebre tot l’any mereixem una major comoditat i salubritat, un ambient més net i agradable, i les persones que ens visiten han d’emportar-se també aquesta imatge. Per això, des de Compromís tenim diverses propostes de millora en este aspecte:

  • Estudiar la quantitat de personal necessari en el servei de neteja dels carrers per a poder passar amb suficient periodicitat per tots, a Alcalà i a Alcossebre, i durant tot l’any, per tal d’augmentar la plantilla en cas necessari i de manera proporcionada.
  • Establir uns horaris especials, més freqüents que els actuals, de recollida de residus directament dels comerços i dels contenidors per a Alcossebre en els mesos d’estiu.
  • Fer una campanya per a potenciar la recollida d’excrements de mascotes recurrent i duradora en el temps. No és suficient fer una campanya puntual, cal conscienciar realment a la ciutadania respecte dels problemes de salubritat, de neteja i d’imatge que donen els excrements al carrer.
  • Crear, dins del servei de neteja, la figura de (l’auditor?el revisor?), persona que es dedicaria a revisar que s’estan complint els diferents punts del contracte de neteja, a certificar la seua periodicitat, informar al voltant de la seua eficiència i valorar si cal augmentar o disminuir algunes actuacions.

Maria Sorlí Fresquet

Cap de llista de Compromís per Alcalà i Alcossebre.