CASTELLANOENGLISH

En el ple del 24/11/21 vam presentar la nostra pròpia moció sobre aquest tema. Com la resta de partits també van presentar la seua pròpia, en Junta de Portaveus, es va acordar utilitzar el text del Manifest redactat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). Estant d’acord amb el text i volent que en això anàrem totes a una, no vam votar en contra, ens unirem a la resta de partits. No obstant això no volem deixar passar l’oportunidad de mostrar-vos la nostra moció, que creem està prou matisada i reflecteix exactament l’opinió del grup Compromís per Alcalà i Alcossebre.

MOCIÓ

En 2021, fins al mes de setembre han estat assassinades al País Valencià 3 dones, Zuita  (Vila Joiosa), Maria Soledad (Sagunt) i Johana Andrea (Borriana). 

Al conjunt de l’Estat Espanyol ens trobem amb 48 dones assassinades per aquest tipus de  violència, a més d’altres 3 casos d’assassinats en investigació i 5 criatures, segons dades  de la Coordinadora Feminista de València, malauradament aquesta xifra haurà quedat  desfasada quan debatrem aquesta moció. 

El 17 de desembre de 1999, a través de la resolució 54/134, l’Assemblea General de l’ONU  va declarar el 25 de novembre com el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència  contra les Dones. Una data que ha de servir, per a la reflexió per part de tota la societat,  però també per a la renovació dels esforços per part de totes les institucions polítiques i  socials, per lluitar contra aquest problema social.  

Els assassinats conformen la màxima representació de les formes de violència masclista  que continuen sotmetent les dones en tots els àmbits de la seua vida, i que representen  una greu i sistemàtica vulneració dels drets humans de dones i xiquetes. Aquestes  violències tenen el seu origen i nucli en la pervivència d’un sistema social patriarcal,  present a totes les estructures de la societat, que no considera la igualtat un autèntic dret  de les dones, que si bé es manifesta genèricament a les lleis, a la vida real manté rols i  responsabilitats diferenciats, resta credibilitat i autoritat a les dones, cosifica el seu cos,  consolida pautes culturals que transmeten i reprodueixen estereotips que posen l’accent en  les responsabilitats i culpabilitats de les dones, que sobrevalora el que és considerat  masculí i devalua i invisibilitza el que és considerat femení i que perpetua la cultura de  l’abús de les dones apropiant-se dels seus cossos i de la sexualitat, mitjançant la cultura  de la violació. Prostitució i ventres de lloguer són part d’eixa cultura de la cosificació de les  dones. És en aquest context on ens trobem atacs tan greus com les violacions en grup. 

És per tot això que és necessari que les institucions públiques manifesten públicament el  seu rebuig a la violència cap a les dones i que les seues declaracions es facen realitat  cada dia amb la coherència de les accions. 

Segons l’Agència de Drets Fonamentals de la Unió Europea, a l’Estat Espanyol més d’una  de cada cinc dones majors de 15 anys (22%) ha patit violència física o sexual per part de la  seua parella i menys d’una cinquena part ho ha denunciat.  

La violència masclista és la primera causa de mort prematura entre les dones. El masclisme mata i és una qüestió política de primer ordre. 

Tot i que manca molta feina, tant ciutadana com institucional, el Pacte Valencià Contra la  Violència de Gènere i Masclista així com del Pacte Estatal Contra la Violència de Gènere i  Masclista són unes eines fonamentals per seguir lluitant.

Al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista al qual el nostre ajuntament  està adherit es planteja una sèrie de línies estratègiques que busquen garantir una societat  lliure i segura contra la violència de gènere, feminitzar la societat, coordinar el treball en  xarxa per a l’atenció de dones víctimes de violència masclista així com la sociabilització,  per tal que aquest tipus de violència siga concebuda com un conflicte polític i tinga una  dotació de pressupost estable. Els objectius han estat consensuats per partits polítics,  agents econòmics i socials, associacions feministes, institucions públiques, universitats,  poder judicial valencià, forces de seguretat i tercer sector. 

La primera concreció del pacte va tindre lloc en els pressupostos de 2018. En aqueix  exercici i en el següent es va modificar la legislació valenciana per a adaptar-la al marc del  Conveni d’Istanbul. D’aquesta manera garantim que els drets, serveis i programes  d’atenció a les dones, fills i filles víctimes de violència de gènere també anaren per a  dones víctimes de tràfic, agressions sexuals, mutilació genital, matrimonis forçosos,  etc. 

A més, les indemnitzacions per assassinats masclistes es van equiparar a les de  terrorisme. Som, de fet, l’única comunitat autònoma que estableix aquesta equiparació.  

I hem anat més enllà: s’han ampliat també a les situacions de gran invalidesa o incapacitat  permanent absoluta, no solament per a la dona víctima, sinó també en el cas en què la  víctima siga una persona que ix en defensa de l’agredida.  

A més enguany, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a presentat la I Estratègia  Valenciana contra les Violències sexuals, un full de ruta per als propers quatre anys que  posa de manifest la necessitat de donar resposta a la societat des d’una transformació  profunda que defense, protegisca i garantisca fermament l’exercici ple dels drets i la  llibertat de les dones, de la seua capacitat de decisió sobre el propi cos, sexualitat i vida i  que promoga i valore unes relacions lliures, respetuoses, consensuades i horitzontals entre  les persones, i que fomente i cultive l’empatia, l’afecte, els bons tractes, el desig i el plaer.  Qüestió aquesta, fonamental per a la erradicació de la violència de gènere i masclista, des  de la transversalitat des de la qual és proposa. 

Els Ajuntaments, en ser les Administracions més properes a la ciutadania, són els governs  que poden donar una resposta més ràpida i eficaç a aquest problema social. 

En aquest sentit, el nostre Ajuntament vol reafirmar el seu compromís amb la lluita contra la  violència masclista i les desigualtats que la legitimen i perpetuen. 

La implicació responsable dels ajuntaments en les polítiques d’igualtat és fonamental per  evitar les situacions de risc de moltes dones. És per això que malgrat les declaracions de  rebuig, hem de ser conscients que aquesta violència també és consentida o exercida des  de les mateixes institucions quan abandonen el deure a garantir el dret a una vida digna de  tota la ciutadania, de totes les ciutadanes, sense deixar de ser conscients que la situació  excepcional de la pandèmia ho ha agreujat notablement. 

És per tot això que Maria Sorlí Fresquet, portaveu del Grup Polític Municipal Compromís de  l’Ajuntament d’ Alcalà de Xivert, presenta al Ple les següents propostes d’acord: 

ACORDS: 

1. Aquest Ajuntament dedica un sentit record a la memòria de totes les dones  assassinades per violència de gènere, i expressa el seu rebuig a totes les  manifestacions d’aquesta violència, manifesta el seu compromís amb les víctimes i  declara la tolerància zero amb els maltractadors.  

2. Aquest Ajuntament dóna suport a les mobilitzacions convocades pel Moviment  Feminista amb motiu del 25N. 

3. Aquest Ajuntament declara la seua voluntat de fer de la prevenció contra les  violències masclistes i la desigualtat una política prioritària i transversal, que  impregne totes les polítiques desenvolupades a través de les seues regidories. 

4. És per això que, aquest Ajuntament es compromet a dissenyar estratègies  d’actuació i elaborar els pressupostos municipals amb perspectiva de gènere i  feminista, i això pel que fa a la violència contra les dones vol dir, 

a. Conèixer la realitat local respecte dels maltractaments, per detectar on cal  actuar i on cal previndre. 

b. Elaborar un pla de formació del funcionariat, la totalitat de treballadors i  treballadores municipals per tal que siguen sensibles i tinguen estratègies per  treballar les polítiques de gènere i contra la violència. 

c. Introduir entre les prioritats municipals la protecció i assistència a les dones  que pateixen violència de gènere. 

d. Desenvolupar estratègies de prevenció i accions contra la violència de gènere  des dels àmbits educatiu, cultural, festiu, laboral, d’incentivació de  l’associacionisme de les dones, sanitari, d’assistència social, dins les  competències municipals i tenir-ho com a criteri transversal en qualsevol  activitat municipal. 

e. Dotar tot açò en les partides corresponents del nostre pressupost municipal. 

5. Així mateix, aquest Ajuntament es compromet a facilitar, a través dels mitjans  públics dels quals disposa, tot tipus de campanyes dirigides a la prevenció,  orientació i conscienciació de les desigualtats entre dones i homes i de la violència  masclista. 

6. En tant que entitat subvencionadora, aquest Ajuntament es compromet a no  subvencionar actes en les quals l’entitat organitzadora utilitze com a reclam  publicitari el cos de les dones de forma sexista. 

7. Aquest Ajuntament es compromet a dissenyar d’un pla d’acció específic per a la  prevenció i eradicació de la violència de gènere en la adolescència, amb els valors  del feminisme, de la coeducació, la cooperació i el respecte a la diversitat afectivo sexual, i que ha de constar d’objectius, accions i calendari, amb la voluntat  d’involucrar i dinamitzar amplis sectors socials i ha de ser convenientment dotat als  pressupostos municipals. 

8. Demanar al Govern de l’Estat: 

a. Que es desenvolupe i implemente el Conveni d’Istanbul i el compliment de les  recomanacions de la CEDAW. 

b. Que es reformen les lleis perquè estiguen reflectides totes les formes de  violència contra les dones. 

c. Que s’eliminen les traves a les dones migrants en situació irregular per  accedir a les mesures d’atenció integral i protecció efectiva contra la violència  de gènere i que es faça efectiva la possibilitat de rebre asil o refugi polític per  motius de persecució per violència masclista i opció sexual. 

d. Reivindicar les competències municipals en matèria d’igualtat, prevenció i  ajuda contra la violència de gènere a més d’exigir-ne el finançament  necessari.

Segueix l’enllaç per llegir la DECLARACIÓ INSTITUCIONAL resultant

CASTELLANO

En el pleno del 24/11/21 presentamos nuestra propia moción sobre este tema. Como el resto de partidos también presentaron la suya propia, en Junta de Portavoces se acordó utilizar el texto del Manifiesto redactado por la Federación Española de Municipios y Provincias. Estado de acuerdo con el texto y queriendo que en esto fuéramos todas a una, no votamos en contra, nos unimos al resto de partidos. Sin embargo no queremos dejar pasar la oprtunidad de mostraros nuestra moción, que creemos está bastate matizada y refleja exactamente la opinión del grupo Compromís per Alcalà i Alcossebre.

MOCIÓN

En 2021, hasta el mes de septiembre han sido asesinadas en el País Valenciano 3 mujeres, Zuita (Vila Joiosa), Maria Soledad (Sagunto) y Johana Andrea (Burriana).

Los asesinatos conforman la máxima representación de las formas de violencia machista que continúan sometiendo las mujeres en todos los ámbitos de su vida, y que representan una grave y sistemática vulneración de los derechos humanos de mujeres y niñas. Estas violencias tienen su origen y núcleo en la pervivencia de un sistema social patriarcal, presente en todas las estructuras de la sociedad, que no considera la igualdad un auténtico derecho de las mujeres, que si bien se manifiesta genéricamente en las leyes, en la vida real mantiene roles y responsabilidades diferenciados, resta credibilidad y autoridad a las mujeres, cosifica su cuerpo, consolida pautas culturales que transmiten y reproducen estereotipos que hacen hincapié en las responsabilidades y culpabilidades de las mujeres, que sobrevalora el que es considerado masculino y devalúa e invisibiliza el que es considerado femenino y que perpetúa la cultura del abuso de las mujeres apropiándose de sus cuerpos y de la sexualidad, mediante la cultura de la violación. Prostitución y vientres de alquiler son parte de esa cultura de la cosificación de las mujeres. Es en este contexto donde nos encontramos ataques tan graves como las violaciones en grupo.

Es por todo esto que es necesario que las instituciones públicas manifiesten públicamente su rechazo a la violencia hacia las mujeres y que sus declaraciones se hagan realidad cada día con la coherencia de las acciones.

Según la Agencia de Derechos Fundamentales de la Unión Europea, en la Estado Español más de una de cada cinco mujeres mayores de 15 años (22%) ha sufrido violencia física o sexual por parte de su pareja y menos de una quinta parte lo ha denunciado.

La violencia machista es la primera causa de muerte prematura entre las mujeres. El machismo mata y es una cuestión política de primer orden.

A pesar de que carencia mucha trabajo, tanto ciudadana como institucional, el Pacto Valenciano Contra la Violencia de Género y Machista así como del Pacto Estatal Contra la Violencia de Género y Machista son unas herramientas fundamentales para seguir luchando.

Al Pacto Valenciano contra la Violencia de Género y Machista al cual nuestro ayuntamiento está adherido se plantea una serie de líneas estratégicas que buscan garantizar una sociedad libre y segura contra la violencia de género, feminizar la sociedad, coordinar el trabajo en red para la atención de mujeres víctimas de violencia machista así como la sociabilización, para que este tipo de violencia sea concebida como un conflicto político y tenga una dotación de presupuesto estable. Los objetivos han sido consensuados por partidos políticos, agentes económicos y sociales, asociaciones feministas, instituciones públicas, universidades, poder judicial valenciano, fuerzas de seguridad y tercer sector.

La primera concreción del pacto tuvo lugar en los presupuestos de 2018. En ese ejercicio y en el siguiente se modificó la legislación valenciana para adaptarla al marco del Convenio de Estambul. De este modo garantizamos que los derechos, servicios y programas de atención a las mujeres, hijos e hijas víctimas de violencia de género también fueron para mujeres víctimas de tráfico, agresiones sexuales, mutilación genital, matrimonios forzosos, etc.

Además, las indemnizaciones por asesinados machistas se equipararon a las de terrorismo. Somos, de hecho, la única comunidad autónoma que establece esta equiparación.

Y hemos ido más allá: se han ampliado también a las situaciones de gran invalidez o incapacidad permanente absoluta, no solo para la mujer víctima, sino también en el caso en que la víctima sea una persona que sale en defensa de la agredida.

Además este año, la Consellería de Igualdad y Políticas Inclusivas a presentado la Y Estrategia Valenciana contra las Violencias sexuales, una hoja de ruta para los próximos cuatro años que pose de manifiesto la necesidad de dar respuesta a la sociedad desde una transformación profunda que defiendo, proteja y garantice firmemente el ejercicio lleno de los derechos y la libertad de las mujeres, de su capacidad de decisión sobre el propio cuerpo, sexualidad y vida y que promueva y valoro unas relaciones libres, respetuosas, consensuadas y horizontales entre las personas, y que fomento y cultivo la empatía, el afecto, los buenos tratos, el deseo y el placer. Cuestión esta, fundamental para la erradicación de la violencia de género y machista, desde la transversalidad desde la cual es propone.

Los Ayuntamientos, al ser las Administraciones más próximas a la ciudadanía, son los gobiernos que pueden dar una respuesta más rápida y eficaz a este problema social.

En este sentido, nuestro Ayuntamiento quiere reafirmar su compromiso con la lucha contra la violencia machista y las desigualdades que la legitiman y perpetúan.

La implicación responsable de los ayuntamientos en las políticas de igualdad es fundamental para evitar las situaciones de riesgo de muchas mujeres. Es por eso que a pesar de las declaraciones de rechazo, tenemos que ser conscientes que esta violencia también es consentida o ejercida desde las mismas instituciones cuando abandonan el deber a garantizar el derecho en una vida digna de toda la ciudadanía, de todas las ciudadanas, sin dejar de ser conscientes que la situación excepcional de la pandemia lo ha agraviado notablemente.

Es por todo esto que Maria Sorlí Fresquet, portavoz del Grupo Político Municipal Compromís del Ayuntamiento de Alcalà de Xivert, presenta al Pleno las siguientes propuestas de acuerdo:

ACUERDOS:

1. Este Ayuntamiento dedica un sentido recuerdo a la memoria de todas las mujeres asesinadas por violencia de género, y expresa su rechazo a todas las manifestaciones de esta violencia, manifiesta su compromiso con las víctimas y declara la tolerancia cero con los maltratadores.

2. Este Ayuntamiento apoya a las movilizaciones convocadas por el Movimiento Feminista con motivo del 25N.

3. Este Ayuntamiento declara su voluntad de hacer de la prevención contra las violencias machistas y la desigualdad una política prioritaria y transversal, que impregno todas las políticas desarrolladas a través de sus concejalías.

4. Es por eso que, este Ayuntamiento se compromete a diseñar estrategias de actuación y elaborar los presupuestos municipales con perspectiva de género y feminista, y esto en cuanto a la violencia contra las mujeres quiere decir,

a. Conocer la realidad local respecto de los maltratos, para detectar donde hay que actuar y donde hay que prevenir.

b. Elaborar un plan de formación del funcionariado, la totalidad de trabajadores y trabajadoras municipales para que sean sensibles y tengan estrategias para trabajar las políticas de género y contra la violencia.

c. Introducir entre las prioridades municipales la protección y asistencia a las mujeres que sufren violencia de género.

d. Desarrollar estrategias de prevención y acciones contra la violencia de género desde los ámbitos educativo, cultural, festivo, laboral, de incentivación del asociacionismo de las mujeres, sanitario, de asistencia social, dentro de las competencias municipales y tenerlo como criterio transversal en cualquier actividad municipal.

e. Dotar todo esto en las partidas correspondientes de nuestro presupuesto municipal.

5. Así mismo, este Ayuntamiento se compromete a facilitar, a través de los medios públicos de los cuales dispone, todo tipos de campañas dirigidas a la prevención, orientación y concienciación de las desigualdades entre mujeres y hombres y de la violencia machista.

6. En cuanto que entidad subvencionadora, este Ayuntamiento se compromete a no subvencionar actas en las cuales la entidad organizadora utilizo como reclamo publicitario el cuerpo de las mujeres de forma sexista.

7. Este Ayuntamiento se compromete a diseñar de un plan de acción específico para la prevención y erradicación de la violencia de género en la adolescencia, con los valores del feminismo, de la coeducación, la cooperación y el respecto a la diversidad afectivo sexual, y que tiene que constar de objetivos, acciones y calendario, con la voluntad de involucrar y dinamizar amplios sectores sociales y tiene que ser convenientemente dotado a los presupuestos municipales.

8. Pedir en el Gobierno del Estado:

a. Que se desarrolle e implemento el Convenio de Estambul y el cumplimiento de las recomendaciones de la CEDAW.
b. Que se reforman las leyes porque estén reflejadas todas las formas de violencia contra las mujeres.
c. Que se eliminan las trabas a las mujeres migrantes en situación irregular para acceder a las medidas de atención integral y protección efectiva contra la violencia de género y que se haga efectiva la posibilidad de recibir asilo o refugio político por motivos de persecución por violencia machista y opción sexual.
d. Reivindicar las competencias municipales en materia de igualdad, prevención y ayuda contra la violencia de género además de exigir la financiación necesaria.

Sigue el enlace para leer la DECLARACIÓN INSTITUCIONAL resultante (en castellano)

ENGLISH

In the plenary session of 24/11/21 we presented our own motion on this issue. As the other parties also presented their own, the Spokespersons’ Meeting agreed to use the text of the Manifesto drawn up by the Spanish Federation of Municipalities and Provinces. Being in agreement with the text and wanting us to be all as one in this, we did not vote against it, we joined the rest of the parties. However, we do not want to miss the opportunity to show you our motion, which we believe is very nuanced and reflects exactly the opinion of the group Compromís per Alcalà i Alcossebre.

MOTION

In 2021, up to September, 3 women have been murdered in the Valencian Country, Zuita (Vila Joiosa), Maria Soledad (Sagunto) and Johana Andrea (Burriana).

The murders are the maximum representation of the forms of macho violence that continue to subject women in all areas of their lives, and which represent a serious and systematic violation of the human rights of women and girls. This violence has its origin and core in the survival of a patriarchal social system, present in all structures of society, which does not consider equality as a real right of women, which although it is manifested generically in laws, in real life maintains differentiated roles and responsibilities, undermines women’s credibility and authority, and objectifies their bodies, consolidates cultural patterns that transmit and reproduce stereotypes that emphasise women’s responsibilities and guilt, that overvalues what is considered masculine and devalues and makes invisible what is considered feminine, and that perpetuates the culture of abuse of women by appropriating their bodies and sexuality through rape culture. Prostitution and surrogacy are part of this culture of the objectification of women. It is in this context that we find attacks as serious as gang rapes.

This is why it is necessary that public institutions publicly state their rejection of violence against women and that their declarations become a reality every day with consistent actions.

According to the Fundamental Rights Agency of the European Union, in Spain more than one in five women over the age of 15 (22%) have suffered physical or sexual violence by their partner and less than one fifth have reported it.

Male violence is the leading cause of premature death among women. Machismo kills and is a major political issue.

Although there is a lack of work, both citizen and institutional, the Valencian Pact Against Gender Violence and the State Pact Against Gender Violence are fundamental tools to continue fighting.

The first concrete expression of the pact took place in the 2018 budget. In that year and the following one, Valencian legislation was amended to adapt it to the framework of the Istanbul Convention. In this way we guaranteed that the rights, services and care programmes for women, sons and daughters who were victims of gender violence were also for women who were victims of trafficking, sexual aggression, genital mutilation, forced marriages, etc.

In addition, compensation for victims of male chauvinist murders was put on a par with that for victims of terrorism. We are, in fact, the only autonomous community to establish this equalisation.

And we have gone further: they have also been extended to situations of severe disability or absolute permanent disability, not only for the female victim, but also in cases where the victim is a person who comes to the defence of the assaulted woman.

In addition, this year, the Department of Equality and Inclusive Policies presented the Valencian Strategy against Sexual Violence, a roadmap for the next four years that shows the need to respond to society from a profound transformation that I advocate, protects and firmly guarantees the full exercise of women’s rights and freedom, of their capacity to make decisions about their own bodies, sexuality and life, and which promotes and values free, respectful, consensual and horizontal relationships between people, and which fosters and cultivates empathy, affection, good treatment, desire and pleasure. This is a fundamental issue for the eradication of gender violence and male chauvinist violence, from the transversality from which it is proposed.

The Town Councils, being the closest administrations to the citizens, are the governments that can give a quicker and more effective response to this social problem.

In this sense, our Town Council wishes to reaffirm its commitment to the fight against gender violence and the inequalities that legitimise and perpetuate it.

The responsible involvement of local councils in equality policies is fundamental to avoid situations of risk for many women. That is why, despite the declarations of rejection, we must be aware that this violence is also consented to or exercised by the same institutions when they abandon their duty to guarantee the right to a dignified life for all citizens, for all women citizens, without ceasing to be aware that the exceptional situation of the pandemic has aggravated it considerably.

It is for all these reasons that Maria Sorlí Fresquet, spokesperson for the Municipal Political Group Compromís of the Town Council of Alcalà de Xivert, presents the following proposals of agreement to the Plenary:

AGREEMENTS:

  1. This Town Council dedicates a heartfelt remembrance to the memory of all women murdered by gender violence, and expresses its rejection of all manifestations of this violence, expresses its commitment to the victims and declares zero tolerance with abusers.
  2. This Town Council supports the mobilisations called by the Feminist Movement on the occasion of 25N.
  3. This Town Council declares its will to make the prevention of male violence and inequality a priority and transversal policy, which permeates all policies developed through its departments.
  4. This is why this City Council is committed to designing strategies for action and drawing up municipal budgets with a gender and feminist perspective, and this in terms of violence against women means,

a. To know the local reality with regard to mistreatment, in order to detect where it is necessary to act and where it is necessary to prevent.

b. Drawing up a training plan for civil servants, for all municipal workers, so that they are sensitive to and have strategies for working on gender policies and against violence.

c. Introduce the protection and assistance to women who suffer gender violence as one of the municipal priorities.

d. Develop strategies for prevention and actions against gender violence in the fields of education, culture, festivals, work, encouragement of women’s associations, health, social assistance, within the municipal competencies and have it as a cross-cutting criterion in any municipal activity.

e. To allocate all of this in the corresponding items of our municipal budget.

  1. Likewise, this Town Council undertakes to facilitate, through the public means at its disposal, all types of campaigns aimed at the prevention, orientation and awareness of inequalities between women and men and of male violence.
  2. As a subsidising entity, this Town Council undertakes not to subsidise events in which the organising entity uses women’s bodies in a sexist way as an advertising slogan.
  3. This Town Council undertakes to design a specific action plan for the prevention and eradication of gender violence in adolescence, with the values of feminism, co-education, co-operation and respect for affective and sexual diversity, and which must consist of objectives, actions and a calendar, with the will to involve and dynamise broad social sectors and must be suitably endowed in the municipal budgets.
  4. Ask the State Government

a. That the Istanbul Convention and compliance with the recommendations of the CEDAW be developed and implemented.
b. That the laws are reformed to reflect all forms of violence against women.
c. That the obstacles for migrant women in an irregular situation to access comprehensive care measures and effective protection against gender violence are eliminated and that the possibility of receiving asylum or political refuge for reasons of persecution due to gender violence and sexual choice is made effective.
d. Claim municipal competences in the field of equality, prevention and assistance against gender violence and demand the necessary funding.