CASTELLANOENGLISH

Dimecres passat 24 de novembre se celebrava l’últim Ple de l’any 2021. És el Ple en el qual es debaten i es voten els pressupostos. Ací vos anotem les propostes als pressupostos que, des de Compromís per Alcalà i Alcossebre, vam fer. També, com en cada Ple, presentem les nostres Mocions. No sempre arriben a bon port, perquè han de ser aprovades o rebutjades en el mateix Ple. Però en aquesta ocasió, de les 4 mocions que presentem, es van aprovar totes. Quant a les mocions, si us interessa conéixer-les detalladament, podeu visitar el nostre document ACÍ

PROPOSTES ALS PRESSUPOSTOS MUNICIPALS 2022  

1.- Adaptar el contracte amb l’empressa concessionària per al tractament de les  escombraries per tal que incloga la figura de l’educador o educadora mediambiental (Tal com exigeix el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana), i destinar  aquesta figura, entre altres coses, a dotar de contingut (amb tallers, xerrades i activitats  diverses) el futur parc de l’avinguda del Ferrocarril.  

2.- Recuperar la recollida de brossa porta a porta, a Alcalà, i també a Alcossebre amb  inscripció prèvia, establint una periodicitat per a la recollida de cada tipus de residu, per  tal de fer una recollida selectiva, evitant d’aquesta manera que es deposite brossa als  contenidors fora de l’horari, i facilitant i afavorint la separació de residus. Aquesta  mesura ha augmentat considerablement la quantitat de deixalles reciclades en els  municipis que la porten a terme, reduïnt, per tant, la quantitat d’escombraries que  acaben soterrades.  

3.- Redactar un Pla Estratègic per a millorar l’eficiència energètica i reduïr al màxim  l’ús de combustibles fòssils, fent sostenibles tots els edificis públics, continuant el treball  iniciat amb la CEL, i donant-li continuïtat, que incloga la creació d’una Comunitat  Energètica Local a Alcossebre, i també el renovament progressiu de la flota de vehícles  de la Policia Local, adquirint vehicles híbrids, o híbrids endollables, reduïnt així l’emissió  de CO2 a la nostra població. 

4.- Crear una vertadera xarxa de carrils bici, que possibilite realment desplaçar- te  amb bicicleta en el dia a dia, amb continuïtat i separadament dels vehícles, i amb  prioritat als eixos Alcalà – Alcossebre i Les Fonts – Alcossebre – Capicorb. Aquests  carrils necessitaran barreres físiques de separació. En els casos en que no siga  possible, es realitzaran ciclo-carrers, on la prioritat de les bicicletes s’ha de remarcar, i  les bicicletes han de poder utilitzar tota l’amplada de la via. A més, aquesta xarxa de  carrils bici ha d’anar acompanyada de punts d’parcaments per a bicicletes. 

5.- Reformular el contracte per al manteniment de camins rurals, eliminant totalment l’ús  d’hervicides, que afecten a tota la flora i al terreny, podent passar a l’aqüífer, i establint  un programa periòdic de desbrossament.  

6.- Elaborar un Pla Estratègic per tal de posar en funcionament el Polígon Indutrial “Lo Campaner”, que incloga una relació dels tipus d’empreses que volem atraure, què  és el que dites empreses poden necessitar, què els podem oferir, en quins fòrums  podem donar a conèixer el nostre polígon, etc., i posar-lo en marxa, sempre tenint en  compte, aprofitant que partim gairebè de 0, fomentar un desenvolupament sostenible  d’aquest.  

7.- Renegociar el contracte del transport públic enstre els diferents nuclis de la  població, per tal que puguen complir amb horaris que siguen realment aprofitables per  aquelles persones que resideixen en ells, més enllà de la creació d’un horari nou a  l’estiu, adaptant-se als horaris laborals més freqüents i als horaris dels ensenyaments  no obligatoris que es poden cursar a la població (Sobre tot, a l’IES, al centre d’EPA i a  l’extensió del CdT), així com als horaris dels trens a la nostra població. Aquesta mesura millorarà l’habitabilitat dels nostres nuclis, al temps que millora la mobilitat i contribueix  a reduir l’emissió de CO2.  

8.- Crear un Pla Plurianual, amb la primera partida a l’exercici 2021, de Renovació  Integral del clavegueram de la urbanització de Les Fonts, per tal d’evitar els  episodis de contaminació per E-Coli a la platja, amb l’efecte negatiu que açò té per al  turisme i per al Medi Ambient.  

9.- Crear un Consell Municipal de Cultura (CMC) amb caràcter consultiu, tal i com es  va aprovar en Ple, que haurà d’analitzar la realitat cultural i patrimonial del municipi,  establir un seguit de línies de treball per a enfortir i dignificar l’activitat cultural, traslladar  propostes objectives, raonades i sostenibles, en vista a aconseguir l’enfortiment de  l’activitat i teixit cultural del poble i la seua projecció cap a l’exterior, i que conduirà a  l’elaboració d’un Pla Municipal d’Acció Cultural (PMAC), que permeta debatre i  avaluar les necessitats del municipi en matèria cultural, equipaments, patrimoni i  programes a mitjà i llarg termini.  

10.- Havent avançat en matèria d’accessibilitat, és necessari crear un Pla Plurianual  d’accessibilitat Universal al nostre municipi, amb una primera partida a l’any 2022  que permeta la mobilitat i l’accés als diferents serveis de persones amb diferents tipus  de diversitat funcional, i que done sentit i continuïtat a les accions que ja s’están portant  a terme.  

11.- Planificar la revisió del PGOU, establint quines zones del nostre territori seríen  aptes per instaurar parcs energètics, tenint en compte la protecció d’aquelles que tenen  valor paisatgístic, ambiental, respecte a la flora i la fauna, agrícola, etc., i estipulant una  extensió màxima de terreny total a utilitzar per a aquest fi en el nostre terme municipal.  

12.- Planificar les partides necessàries per tal de portar a terme el Pla Reviu, per tal de  revertir la situació de despoblament que sofreix el nucli d’Alcalà.


CASTELLANO

El pasado miércoles 24 de noviembre se celebraba el último Pleno del año 2021. Es el Pleno en el que se debaten y se votan los presupuestos. Aquí os anotamos las propuestas que desde Compromís per Alcalà i Alcossebre, hicimos. También, como en cada Pleno, presentamos nuestras Mociones. No siempre llegan a buen puerto, pues deben ser aprobadas o rechazadas en el mismo Pleno. Pero en esta ocasión, de las 4 mociones que presentamos, se aprobaron todas. En cuanto a las mociones, si os interesa conocerlas en detalle, podéis visitar nuestro documento AQUÍ

PROPUESTAS A LOS PRESUPUESTOS MUNICIPALES 2022  


1.- Adaptar el contrato con la empresa concesionaria para el tratamiento de la basura para que incluya la figura del educador o educadora medioambiental (tal como exige el Plan Integral de Residuos de la Comunidad Valenciana), y destinar esta figura, entre otras cosas, a dotar de contenido (con talleres, charlas y actividades diversas) el futuro parque de la avenida del Ferrocarril.

2.- Recuperar la recogida de basura puerta a puerta, en Alcalà, y también en Alcossebre con inscripción previa, estableciendo una periodicidad para la recogida de cada tipo de residuo, es decir, recogida selectiva, evitando de este modo que se deposite basura a los contenedores fuera del horario, y facilitando y favoreciendo la separación de residuos. Esta medida ha aumentado considerablemente la cantidad de desechos reciclados en los municipios que la llevan a cabo, reduciendo, por lo tanto, la cantidad de basura que acaba sepultada.

3.- Redactar un Plan Estratégico para mejorar la eficiencia energética y reducir al máximo el uso de combustibles fósiles, haciendo sostenibles todos los edificios públicos, continuando el trabajo iniciado con la CIELO, y dándole continuidad, que incluya la creación de una Comunidad Energética Local en Alcossebre, y también la renovación progresiva de la flota devehículos de la Policía Local, adquiriendo vehículos híbridos, o híbridos enchufables, reduciendo así la emisión de CO₂ en nuestra población.

4.- Instalar enchufes para vehículos eléctricos en todos los parkings públicos de la población.

5.- Crear una verdadera red de carriles bici, que posibilite realmente desplazarte en bicicleta en el día a día, con continuidad y separadamente de los vehículos, y con prioridad a los ejes Alcalà – Alcossebre y Las Fuentes – Alcossebre – Capicorb. Estos carriles necesitarán barreras físicas de separación. En los casos en que no sea posible, se realizarán ciclo-calles, donde la prioridad de las bicicletas se tiene que remarcar, y las bicicletas tienen que poder utilizar todo el ancho de la vía. Además, esta red de carriles bici tiene que ir acompañada de puntos de aparcamientos para bicicletas.

6.- Reformular el contrato para el mantenimiento de caminos rurales, eliminando totalmente el uso de herbicidas, que afectan a toda la flora y al terreno, pudiendo pasar al acuífero, y estableciendo un programa periódico de desbroce.

7.- Elaborar un Plan Estratégico para poner en funcionamiento el Polígono Industrial “Lo Campanar”, que incluya una relación de los tipos de empresas que queremos atraer, qué es el que dichos emprendedores pueden necesitar, qué les podemos ofrecer, en qué foros podemos dar a conocer nuestro polígono, etc., y ponerlo en marcha, siempre teniendo en cuenta, y aprovechando que partimos casi de 0, fomentar un desarrollo sostenible de éste.

8.- Renegociar el contrato del transporte público entre los diferentes núcleos de la población, para que puedan cumplir con horarios que sean realmente aprovechables por aquellas personas que residen en ellos, más allá de la creación de un horario nuevo en verano, adaptándose a los horarios laborales más frecuentes y a los horarios de las enseñanzas no obligatorias que se pueden cursar en la población (sobre todo, en el IES, en el centro de EPA y la extensión del CdT), así como a los horarios de los trenes en nuestra población. Esta medida mejorará la habitabilidad de nuestros núcleos, así como la movilidad y contribuyendo a reducir la emisión de CO₂.

9.- Crear un Plan Plurianual, con la primera partida al ejercicio 2021, de Renovación Integral del alcantarillado de la urbanización de Las Fuentes, para evitar los episodios de contaminación por E. coli en la playa, con el efecto negativo que esto tiene para el turismo y para el Medio Ambiente.

10.- Crear un Consejo Municipal de Cultura (CMC) con carácter consultivo, tal y como se aprobó en Pleno, que tendrá que analizar la realidad cultural y patrimonial del municipio, establecer una serie de líneas de trabajo para fortalecer y dignificar la actividad cultural, trasladar propuestas objetivas, razonadas y sostenibles, en vista a conseguir el fortalecimiento de la actividad y el tejido cultural del pueblo y su proyección hacia el exterior, y que conducirá a la elaboración de un Plan Municipal de Acción Cultural (PMAC), que permita debatir y evaluar las necesidades del municipio en materia cultural, equipaciones, patrimonio y programas a medio y largo plazo.

11.- Habiendo avanzado en materia de accesibilidad, es necesario crear un Plan Plurianual de accesibilidad Universal en nuestro municipio, con una primera partida en 2022 que permita la movilidad y el acceso a los diferentes servicios de personas con diferentes tipos de diversidad funcional, y que dé sentido y continuidad a las acciones que ya se están llevando a cabo.

12.- Planificar la revisión del PGOU, estableciendo qué zonas de nuestro territorio serían aptas para instaurar parques energéticos, teniendo en cuenta la protección de aquellas que tienen valor paisajístico, ambiental, respeten la flora y la fauna, agrícola, etc., y estipulando una extensión máxima de terreno total a utilizar para este fin en nuestro término municipal.

13.- Planificar las partidas necesarias para llevar a cabo el Plan Reviu, para revertir la situación de despoblamiento que sufre el núcleo de Alcalà.

ENGLISH

The last plenary session of the year 2021 was held on Wednesday 24 November. It is the plenary in which the budgets are debated and voted. Here we write down the proposals made by Compromís per Alcalà i Alcossebre. Also, as in every plenary session, we present our motions. They do not always come to fruition, as they must be approved or rejected in the same Plenary. But on this occasion, of the 4 motions that we presented, all were approved. As for the motions, if you are interested in knowing them in detail, you can visit our document HERE.

PROPOSALS TO THE 2022 MUNICIPAL BUDGETS

1.- Adapt the contract with the concessionary company for the treatment of rubbish to include the figure of the environmental educator (as required by the Integral Waste Plan of the Valencian Community), and to use this figure, among other things, to provide content (with workshops, talks and various activities) for the future park on Avenida del Ferrocarril.

2.- To recover the door-to-door rubbish collection in Alcalà, and also in Alcossebre with prior registration, establishing a periodicity for the collection of each type of waste, that is to say, selective collection, thus avoiding the deposit of rubbish in the containers outside the timetable, and facilitating and favouring the separation of waste. This measure has considerably increased the amount of waste recycled in the municipalities that carry it out, thus reducing the amount of waste that ends up buried.

3.- To draw up a Strategic Plan to improve energy efficiency and reduce the use of fossil fuels as much as possible, making all public buildings sustainable, continuing the work begun with CIELO, and giving it continuity, which includes the creation of a Local Energy Community in Alcossebre, and also the progressive renewal of the fleet of vehicles of the Local Police, acquiring hybrid vehicles, or plug-in hybrids, thus reducing the emission of CO₂ in our town.

4.- Install plugs for electric vehicles in all public car parks in the town.

5.- To create a real network of cycle lanes, which really make it possible to get around by bicycle on a daily basis, with continuity and separately from vehicles, and with priority to the axes Alcalà – Alcossebre and Las Fuentes – Alcossebre – Capicorb. These lanes will need physical separation barriers. Where this is not possible, cycle lanes will be created, where the priority for bicycles must be emphasised, and bicycles must be able to use the full width of the road. In addition, this network of cycle lanes must be accompanied by bicycle parking facilities.

6.- Reformulate the contract for the maintenance of rural roads, totally eliminating the use of herbicides, which affect all the flora and the terrain, and which can pass into the aquifer, and establishing a periodic programme of weeding.

7.- To draw up a Strategic Plan to get the “Lo Campanar” Industrial Estate up and running, which includes a list of the types of companies we want to attract, what these entrepreneurs may need, what we can offer them, in which forums we can make our industrial estate known, etc., and to set it in motion, always bearing in mind, and taking advantage of the fact that we are starting almost from zero, to promote its sustainable development.

8.- Renegotiate the public transport contract between the different centres of the town, so that they can comply with timetables that are really usable for those people who live there, beyond the creation of a new timetable in summer, adapting to the most frequent working hours and the timetables of the non-compulsory education that can be taken in the town (above all, in the IES, in the EPA centre and the extension of the CdT), as well as the train timetables in our town. This measure will improve the habitability of our towns, as well as mobility and contribute to reducing CO₂ emissions.

9.- To create a Multi-year Plan, with the first item in 2021, for the Integral Renovation of the sewage system in the urbanisation of Las Fuentes, to avoid episodes of contamination by E. coli on the beach, with the negative effect this has on tourism and the environment.

10.- To create a Municipal Council of Culture (CMC) with a consultative character, as approved in Plenary, which will have to analyse the cultural and patrimonial reality of the municipality, establish a series of lines of work to strengthen and dignify the cultural activity, transfer objective, reasoned and sustainable proposals, with a view to achieving the strengthening of the town’s cultural activity and fabric and its projection outwards, and which will lead to the drawing up of a Municipal Cultural Action Plan (PMAC), which will make it possible to debate and evaluate the needs of the municipality in terms of culture, facilities, heritage and programmes in the medium and long term.

11.- Having made progress in terms of accessibility, it is necessary to create a Multiannual Plan for Universal Accessibility in our municipality, with a first batch in 2022 that allows mobility and access to the different services for people with different types of functional diversity, and that gives meaning and continuity to the actions that are already being carried out.

12.- Plan the revision of the PGOU, establishing which areas of our territory would be suitable for setting up energy parks, taking into account the protection of those that have landscape and environmental value, respect flora and fauna, agriculture, etc., and stipulating a maximum total area of land to be used for this purpose in our municipality.

13.- Plan the necessary funds to carry out the Reviu Plan, in order to reverse the situation of depopulation suffered by the town of Alcalà.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)