Hola.

Crec que ja sabeu qui sóc, però així i tot vaig a presentar-me.

Sóc Manel Salvador i Garcia, el fill de Manuel els dels “Vicentets” i de Tonica la filla de Tomàs “L’Arinyo”.

Com ja deu saber molta gent del poble, els més majors sobretot, la meva família teníem una botiga. En ella vaig treballar des de que vaig acabar d’estudiar fins que la vàrem tancar. Aleshores vaig treballar tres anys a la construcció fins que vaig presentar-me a unes oposicions del Consorci Provincial de Bombers de Castelló. Vaig aprovar, i ja fa quasi trenta-un anys que hi treballo. Actualment soc caporal i durant aquests anys també he tingut diferents responsabilitats dintre del Consorci de Bombers.

Com també deveu saber, actualment sóc regidor i portaveu per Compromís a l’ajuntament del nostre municipi. Vaig encapçalar les llistes municipals de Bloc-Compromís al 2011 i de Compromís  per Alcalà i Alcossebre al 2015, i en totes dues eleccions vaig eixir regidor.

Però la política venia d’abans.  Sempre m’ha interessat la política, i ja de jove militava en partits d’esquerres i nacionalistes. Però va ser a mitjans dels anys noranta i amb l’ajuda de diversos amics que vàrem constituir el col·lectiu del BLOC NACIONALISTA VALENCIÀ  d’Alcalà i Alcossebre. Ens vàrem presentar a les eleccions municipals del 1999, amb la candidatura “dels Joves”, i, tot i que no vàrem treure cap regidor, no ens va desanimar, i l’any 2003 vàrem obtenir per primera vegada un regidor: Ximo Pitarch.  Participàrem del govern municipal, però en les següents eleccions vam tornar a perdre l’únic regidor que teníem. Amb molt de treball, al 2011 vam traure una altra vegada un regidor, i aquesta vegada vaig ser jo qui encapçalava la candidatura. I al 2015 vaig tornar a encapçalar-la i  vaig tornar a eixir regidor, amb la diferència que quasi varem doblar els vots del 2011.

Ara tornen a haver eleccions municipals i no sóc jo qui encapçala la candidatura de Compromís per Alcalà i Alcossebre: ho fa Maria Sorlí.

La gent em pregunta el per què i la resposta és senzilla: després de més de vint anys en la política activa i els darrers vuit com a regidor penso que cal fer un relleu. Cal renovació, gent jove i amb més empempta. Ja fa més de dos anys vaig dir al partit que calia buscar-me relleu per encapçalar el projecte i que per a mi la persona ideal per fer-ho era Maria Sorlí.

Maria a les eleccions de 2011 ja va anar en el tercer lloc de la candidatura i en les de 2015 m’acompanyava estant en el segon lloc. Ella ha participat en totes les reunions i debats, ha representat i representa a Compromís per Alcalà i Alcossebre a nivell polític, i lo que per a mi és lo més important , ha estat la meva mà dreta durant tot aquest temps. Per tot això considerava que ella havia de ser la candidata i el relleu. I quan va ser el moment, i en primàries obertes, Compromís també ho va entendre així i va proclamar a Maria Sorlí candidata de Compromís per Alcalà i Alcossebre a l’Alcaldia d’Alcalà de Xivert, el passat 13 de desembre.

No obstant, em vaig oferir al col·lectiu i a Maria , estava a disposició d’ells. Em va oferir anar en el quart lloc de la candidatura i jo, amb gust, vaig acceptar.

Però, què puc aportar jo en aquesta candidatura? Doncs experiència, principalment experiència, i el coneixement que he adquirit de com funciona un ajuntament des del seu interior. Experiència al voltant de com es deu de relacionar l’ajuntament amb altres administracions, experiència d’allò que no es deu de fer, etc.

I, ja per finalitzar, sé que la candidatura de Compromís per Alcalà i Alcossebre, encapçalada per Maria Sorlí i acompanyada per la resta de companys i companyes entre els quals jo em trobo, és una candidatura preparada, amb persones que només tenim com objectiu el benestar i la felicitat dels nostres veïns i veïnes.

Per tot això estic segur que aquesta candidatura és guanyadora, i farem que Maria Sorlí sigui, a partir del juny que ve, la propera alcaldessa d’Alcalà i Alcossebre.

Manel Salvador

Alcalà de Xivert, 25 de març de 2019