Sóc Mª José Vinuesa Vidal. Vaig néixer a Alcalá fa 55 anys, i aci m’he quedat vivint, creant una família i treballant. Pareix que va ser ahir, però fa quasi 30 anys que em dedique al món de l’estètica, els últims 25 com autònoma i dona emprenedora.

Tinc el gabinet al carrer de Sant Ferran, i per això passo varies vegades al dia pel Frontó, Juan Barceló, Plaça del Mercat… Al llarg  d’estos anys he anat veent com el poble s’anava apagant a poc a poc, però de manera continuada: els comerços han anat tancant, moltes cases també s’han quedat buides perquè la gent es va fent gran i va faltant, o perquè ha marxat del poble. Camí de la feina me’n recordo moltes vegades d’algú que ja fa molt que no veig, com si haguera desaparegut, i em pregunto què deu fer i on deu viure.

Vaig comptant els comerços tancats, les cases buides, la gent que falta, i cada dia les llistes són més llargues. Fa molts anys que no creixem! El poble dóna llàstima, està ferit de mort! Ja no serveix seguir fent el mateix de sempre.

Mantinc, però, l’esperança, perquè, com diu Maria, “tenim un poble amb moltes possibilitats i sabem que hi ha alternatives de treball per a  aconseguir que quedar-se puga ser una opció”, i perquè “millorar el poble, d’alguna manera, contribueix també a millorar el món.”

Per això estic en el projecte de Compromís per Alcalà i Alcossebre, contribuint amb la meva part, ajudant en allò que puc: perquè mantinc l’esperança. Crec que encara es pot revertir este procés: el temps passa, les coses canvien i haurem de renovar-nos, reinventar-nos, diferenciar-nos dels altres, que diguen ”mireu que han fet a Alcalà”.  Ens ha de diferenciar la sensibilitat i la coherència.

I ho hem de fer entre tots i totes, perquè per separat cadascun de nosaltres som tan insignificants com una gota d’aigua, però tots junts tenim la força d’un oceà. Si volem progressar haurem de respectar les diferències i començar a donar-nos suport els uns als altres, o l’única solució serà malvendre el poble i fugir qui sap on.

I això no ho podem permetre. Per això estic ací. Per això i  perquè, per damunt de tot, sóc mare, i vull el millor poble per als meus fills.