L’opinió de Maria Sorlí

publicada el 5/02/21 al Mediterrani

pots llegirla ací

No sé si som una oposició atípica, però ens prenem molt seriosament la nostra tasca d’aportar, de proposar, de construir opcions de futur per al nostre poble, de donar la nostra visió a aquelles coses que engega l’equip de govern. Per descomptat, intentem també fiscalitzar, preguntar per quès, fer oposició, al cap i a la fi, però treballem molt per fer una oposició constructiva. I sembla que això molesta molt a l’equip de govern.

El passat Ple de Gener vam presentar esmenes al Pla de Comunicació per al 2021, junt amb el PSPV-PSOE, per tal que la informació que es dona als nostres veïns i veïnes respecte del treball de l’Ajuntament incloga a tots els grups de la corporació municipal. El PP, no va ser cap sorpresa, va votar en contra. Prefereixen continuar utilitzant els canals de l’Ajuntament, els que paguem entre tots i totes, per difondre el treball del seu equip, únicament. No cal informar de les propostes de l’oposició, de les mocions que es presenten a cada Ple o de les aportacions que es fan a distints projectes. No fa falta que es veja el tarannà construictiu de la resta de grups, no siga cas que algú s’adone que l’equip de govern no està sol a l’Ajuntament.

O, potser, tenen por que algú compare la nostra manera de fer amb la del seu partit, el Partit Popular, allà on fa oposició, on l’única tasca que desenvolupa és la d’aconseguir ressó mediàtic, posant pals a les rodes de l’equip de govern que siga, o, fins i tot, mentint en moltes ocasions (recordeu allò de la tècnica de la tinta de calamar?).

No obstant, més sorprenent que el NO dels populars va ser la negativa del regidor de Ciudadanos a incloure al Pla de Comunicació unes esmenes que, com a oposició, el beneficiaven, ja que donarien visibilitat al seu treball. Però, ben mirat, potser no el beneficiaven, ja que el seu treball es limita, des de fa un temps, en dir “si a tot”, sense més profunditat en les seues aportacions.

En resum, una afrenta més del nostre equip de govern, amb el seu vuité regidor, a la democràcia i a la transparència que els nostres veïns i veïnes mereixen.